Fungipol. uprawa, eksport grzybów jadalnych

Fungipol. uprawa, eksport grzybów jadalnych

Dodano: 11 lat 4 miesiące temu
Ach te pieczarki! Któż z nas nie kocha ich delikatnego smaku oraz aromatu. Jako składnik mnóstwa dań z kręgu kuchni europejskiej, panują one na naszych stołach. Jednym z największych w Polsce producentów tego specjału jest przedsiębiorstwo Fungipol, z Poraju koło Myszkowa. Porajskie pieczarki to produkt najwyższej jakości, uprawiany w sposób ekologiczny, z poszanowaniem środowiska naturalnego. Prawdopodobnie dzięki temu znajdują one coraz więcej wielbicieli w całej Europie. Na oficjalnej stronie Fungipolu - Pieczarkiczestochowa.pl, możemy zapoznać bliżej historię tej założonej w 1978 roku spółki, a także dowiedzieć się wielu zajmujących kwestii na temat przeszłości oraz techniki hodowli najpopularniejszego w Polsce grzyba. Załączone na portalu zdjęcia z wnętrza pieczarkarni przybliżają nam z kolei obecny sposób jego hodowli. Więcej na stronie.
Nazwa firmy Fungipol
Ulica 3 Maja 96
Kod pocztowy 42-360
Miejscowość Poraj
Region Śląskie
Telefon 34 314 55 03
E-Mail fungipol@interia.pl